Web Analytics Made Easy - Statcounter

علاوه بر بازدیدهای مستمری که مقامات و مسئولان قضایی و در رأس آنها شخص آیت‌الله رئیسی ریاست قوه قضاییه از کاخانجات و واحدهای تولیدی سراسر کشور دارند و دستوراتی که پیرامون رفع مشکلات آنها اعم از مشکلات حقوقی آنها با بانک‌ها و مشکلات ناشی از واگذاری‌های بی‌ضابطه برخی از آنها صادر می‌کنند؛ اخیراً رئیس قوه قضاییه دستور اجرای طرح پایش بنگاه‎‌های تولیدی تعطیل و نیمه‎‌تعطیل در کشور را نیز صادر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان - «کسانی که بخاطر منافع خود کارخانه‌ها را به تعطیلی کشاندند، بدانند که این خیانت به کشور و ضربه به تولید است»؛ این بخشی از بیانات مهم مقام معظم رهبری در سخنرانی روز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه بود؛ سخنانی که بار دیگر بر اهمیت زیاد موضوع ارتقاء تولید و اشتغال به عنوان نیاز اساسی و غیرقابل انکار امروز کشور، در بیان و موضع رهبر انقلاب، صحه گذاشت. 

لبیک دستگاه قضا به فرمان رهبر انقلاب در زمینه مقابله با تعطیل‌کنندگان تولید

آیت‌الله رئیسی، روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت در جریان جلسه شورای عالی قوه قضاییه به عنوان نخستین مسئول ارشد کشور به این بیانات رهبر معظم انقلاب، لبیک گفت و با اشاره به فراز‌هایی از بیانات مهم روز ۱۲ اردیبهشت مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از تولید و رفع موانع آن، گفت که همه دست‌اندرکاران تقنین و اجرا و قضا باید خود را مخاطب فرامین حکیمانه رهبری و ملزم به اجرای آن بدانند. برای اجرای دستورات رهبر معظم انقلاب در پشتیبانی از تولید، همه کسانی که کارگاه‌‎ها و کارخانه‌‎های واگذار شده را تملک کرده‌اند، موظفند تلاش کنند چراغ تولید در این واحد‌ها روشن و پرفروغ بماند.

هشدار رئیس دستگاه قضا به بانک‎‌های تملک‎‌کننده کارخانه‌‎ها و کارگاه‎‌ها 

«اگر کسی یک بنگاه تولیدی را در راستای اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی و خصوصی‌سازی تحویل گرفته، باید به حرکت چرخ‌های تولید در آن مجموعه سرعت ببخشد تا تولید در کشور رونق یابد». این بخش دیگری از تاکیدات رئیس دستگاه قضا در جریان جلسه اخیر شورای عالی قوه قضاییه بود؛ آیت‌الله رئیسی در همین راستا به بانک‎‌های تملک‎‌کننده کارخانه‌‎ها و کارگاه‎‌ها هشدار داد که تولید را محور قرار دهند و با استفاده از همه امکانات و ظرفیت‎‌هایی که دارند اجازه ندهند تحت هیچ شرایطی تولید در این واحد‌ها مختل و متوقف شود. 

اما دستگاه قضایی در دوره تحول در زمینه احیای واحدهای تولیدی و مقابله با موانع و مفاسدی که قصد به تعطیلی کشاندن کارخانجات و بنگاه‌های تولیدی را دارند، با جدیت و پیگیرانه ورود داشته است و در این راستا، احکام قاطعی را صادر کرده و اقدامات مثمرثمری را انجام داده است.

صدور دستور اجرای طرح پایش بنگاه‎‌های تولیدی تعطیل و نیمه‎‌تعطیل در کشور

علاوه بر بازدیدهای مستمری که مقامات و مسئولان قضایی و در رأس آنها شخص آیت‌الله رئیسی ریاست قوه قضاییه از کاخانجات و واحدهای تولیدی سراسر کشور دارند و دستوراتی که پیرامون رفع مشکلات آنها اعم از مشکلات حقوقی آنها با بانک‌ها و مشکلات ناشی از واگذاری‌های بی‌ضابطه برخی از آنها صادر می‌کنند؛ اخیراً رئیس قوه قضاییه دستور اجرای طرح پایش بنگاه‎‌های تولیدی تعطیل و نیمه‎‌تعطیل در کشور را نیز صادر کردند.      

هشدار قاطع به سوءاستفاده‌کنندگان از تجهیزات و اراضی کارخانه‌ها

آیت‌الله رئیسی، روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت در جریان جلسه شورای عالی قوه قضاییه، ضمن صدور دستور اجرای طرح پایش بنگاه‎‌های تولیدی تعطیل و نیمه‎‌تعطیل در کشور، تأکید کرد: اقدام کسانی که با گرفتن واحد‌های تولیدی و تعطیل کردن آن و بیکار کردن صد‌ها کارگر، تجهیزات و اراضی این کارخانه‎‌ها و کارگاه‌‎ها را فروخته و یا دنبال این کار هستند، خیانت و قابل تعقیب است. همچنین اقدامات کسانی که دنبال سوءاستفاده از امکانات و اراضی واحد‌های تولیدی هستند، قابل گذشت نیست و دادستان‌ها و بازرسان با همکاری دولتی‎‌ها موضوع را به‎‌طور جدی دنبال کنند و مانع از چنین اقداماتی شوند. 

اهداف طرح پایش بنگاه‎های تولیدی

رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش در همان جلسه با اشاره به دستور رهبر معظم انقلاب درباره لزوم راه اندازی بنگاه‌ها و کارخانجات تعطیل شده به واسطه تملک افراد سودجو، دستور داد «ظرف یک ماه طرح پایش بنگاه‎های تولیدی با سه هدف شناسایی بنگاه‎های تعطیل قابل احیا، شناسایی بنگاه‎های نیمه‎فعال نیازمند حمایت قضایی و شناسایی و برخورد کیفری با متخلفان و عاملان تعطیلی کارخانجات در سراسر کشور اجرا شود».

تشکیل کارگروه ویژه برای پایش واحدهای تولیدی

بر اساس دستور رئیس قوه قضاییه مقرر شد برای اجرای این طرح و پیگیری مشکلات مربوط به این واحد‌های تولیدی، کارگروه مشترکی با مسئولیت دادستانی کل کشور و عضویت سازمان بازرسی صورت گیرد. این دستور رئیس قوه قضاییه را می‌توان جدیدترین و قاطع ترین تصمیم و اقدام برای احیای واحدهای تولیدی در کشور دانست.

شناسایی واحدهای تولیدی نیازمند حمایت توسط دستگاه قضا

اما در همان روز ۱۳ اردیبهشت که دستور رئیس قوه قضاییه مبنی بر اجرای طرح پایش بنگاه‎‌های تولیدی تعطیل و نیمه‎‌تعطیل در کشور صادر شد، علی غلامی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با حضور در برنامه تلویزیونی گفت‌وگوی ویژه خبری به تشریح و تبیین ابعاد این دستور صادره از ناحیه رئیس دستگاه قضا پرداخت و گفت: ۷۱۱ درخواست کمک به واحدهای تولیدی در سامانه حامی (سامانه حمایت حقوقی و قضایی از فعالان اقتصادی) واصل شد و از سال ۹۹ خود قوه قضاییه دو هزار واحد نیازمند حمایت را شناسایی کرده است؛ بادستور و طرح رئیس قوه قضاییه مبنی بر پایش بنگاه‎‌های تولیدی تعطیل و نیمه‎‌تعطیل کشور، تعداد بیشتری از کارخانجات شناسایی خواهد شد تا ورود عدلیه به موضوع احیای واحدهای تولیدی برجسته‌تر شود.

برخورد قضایی با عوامل تعطیلی واحدهای تولیدی

غلامی این را هم گفت که با توجه به جدی شدن مسئله تعطیلی واحدهای تولیدی، قوه قضاییه به این نتیجه رسیده که باید جدی‌تر و رأساً ورود کند؛ ما یک ماه فرصت پایش بنگاه‎‌های تولیدی تعطیل و نیمه‎‌تعطیل کشور را داریم؛ با پیداکردن علل، عوامل تعطیلی، ابتدا از ما تذکر خواهند گرفت و درصورت ادامه روند برخورد قضایی صورت می‌گیرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در همین راستا تاکید کرد: دادستانی‌ها برای موارد غیرقانونی تعطیلی کارخانه‌ها اجراییه صادر نمی‌کنند و قوه قضاییه عمله خیانت و کسب درآمد حرام کسی در جمهوری اسلامی نخواهد شد؛ همچنین بانک درصورت تملک، کارخانه را تملک می‌کند و نه زمین آن را برای ساخت پاساژ؛ لذا دستگاه قضا درصورت تخلف بانک‌ها با بانک متخلف برخورد خواهد کرد.

احیای بیش از ۲ هزار واحد تولیدی و صنعتی با اقدامات حمایتی دستگاه قضا

اما دستگاه قضایی پیش از اجرایی شدن طرح پایش بنگاه‎‌های تولیدی تعطیل و نیمه‎‌تعطیل کشور نیز ورود مقتدرانه و ثمربخشی به بحث احیای واحدهای تولیدی داشت؛ اقدامات دستگاه قضایی در راستای حمایت از تولید و تولیدگران طی دو سال اخیر، منتهی به احیای بیش از ۲ هزار واحد تولیدی و صنعتی در کشور شده است؛ سال ۱۳۹۹ بالغ بر ۱۰۰۲ واحد تولیدی و سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۹۹۰ واحد تولیدی تعطیل یا نیمه تعطیل با اقدامات حمایتی دستگاه قضا به مدار تولید بازگشتند؛ همین آمار گواهی بر اقدامات جهادگونه دستگاه قضا در امر رونق تولید و اشتغال است.

حفظ اشتغال بیش از صد هزار نفر با حمایت دستگاه قضا

سعید عمرانی، معاون قضایی دادستان کل کشور و رئیس دبیرخانه ستاد مرکزی پیگیری اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه در گفت‌وگو با میزان با بیان اینکه تاکنون به مشکلات بیش از ۱۲۰۰ بنگاه تولیدی در حوزه دادستانی کل کشور رسیدگی شده و به منظور رفع مشکلات آن‌ها اقدامات مجدانه‌ای صورت گرفته است، گفت: در نتیجه ورود دستگاه قضایی به مقوله رفع موانع تولید، اشتغال بیش از صد هزار نفر حفظ شد و از بیکاری این تعداد قابل توجه افراد جلوگیری به عمل آمد؛ همچنین با بازدید‌هایی که از سوی مسئولان قضایی در دادستانی کل کشور از این واحد‌های تولیدی صورت گرفت، مشکلات حقوقی و مالی آن‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفت و تمهیدات لازم برای رفع این مشکلات اتخاذ شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: پایش واحدهای تولیدی قوه قضاییه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پایش واحدهای تولیدی قوه قضاییه تولیدی تعطیل و نیمه احیای واحدهای تولیدی بنگاه های تولیدی رئیس دستگاه قضا رئیس قوه قضاییه واحد های تولیدی آیت الله رئیسی دستگاه قضا تعطیل در کشور دستگاه قضایی واحد تولیدی واحد ها بنگاه ها کل کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۵۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واحد کشتارگاه صنعتی در فسا بار دیگر آغاز به کار کرد/ اشتغال ۱۰۰ کارگر

حجت الاسلام والمسلمین سید کاظم موسوی در مراسم آغاز به کار مجدد این واحد صنعتی با بیان اینکه در بازدید سال گذشته موضوع تعطیلی این واحد تولیدی مورد بررسی قرار گرفت گفت: این واحد صنعتی با مشکلات متعددی مواجه بود که با ورود ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان فارس و تعامل با دستگاه‌های اجرایی حل و فصل و امروز فعالیت مجدد آن آغاز شد.

او با بیان اینکه اقدامات انجام شده در ستاد اقتصاد مقاومتی و حمایت حقوقی و قضایی از واحد‌های تولیدی و صنعتی در راستای عمل به منویات رهبر معظم انقلاب و تحقق شعار سال است گفت: در سیاست‌های ابلاغی سند تحول قوه قضاییه بر جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی، صنعتی و اقتصادی تاکید شده است.

نماینده عالی قوه قضاییه در استان فارس از استمرار فعالیت ستاد اقتصاد مقاومت دادگستری استان و جدیت در پیگیری مشکلات ۸۰ واحد دارای مشکل خبر داد و افزود: با مدیریت و نظارت مستقیم معاون قضایی دادگستری استان در هفته با تشکیل دو جلسه در اتاق بازرگانی استان و شهرک صنعتی شیراز مشکلات واحد‌های صنعتی پیگیری و موانع موجود در مسیر فعالیت اقتصادی آنان شناسایی و با کمک مسئولان و کارشناسان حل و فصل می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی رصد فعالیت واحد‌های تولیدی احیا شده و ادامه حمایت حقوقی و قضایی در جهت پیشگیری از ایجاد اختلال در روند فعالیت آنان را از جمله برنامه‌های ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان خواند.

او تصریح کرد: بازدید‌های میدانی و هدفمند از واحد‌های صنعتی و تولیدی در سراسر استان و تشکیل جلسات با محوریت دادگستری استان با مدیران واحد‌های تولیدی و بررسی کمبود مواد اولیه، عدم وصول مطالبات، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش و مشکلات بانکی و دریافت تسهیلات بانکی و همچنین هماهنگی با ادارات آب و برق و سایر دستگاه‌های خدمات رسان مطرح و با جزئیات و حساسیت پیگیری می‌شود.

موسوی رفع مشکل و بازگشت واحد کشتارگاه صنعتی طیور فسا را از جمله اقدامات عملی دادگستری استان را در راستای پیشگیری از بیکاری نیرو‌های کار خواند و خاطر نشان کرد این واحد تولیدی علاوه بر اشتغال ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم زمینه فعالیت اقتصادی ۳۰۰ نفر دیگر به صورت غیر مستقیم را فراهم کرده و با قول مساعد سرمایه گذار، طرح توسعه واحد صنعتی را مطرح کرده است که در این خصوص نیز حمایت‌های قضایی در دستور کار قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • با توجه به شعار سال امکانات کشور و دستگاه‌های اجرایی باید در حمایت از تولید باشد/تلاش برای بومی سازی و تکیه بر توان داخلی
  • شهر قدس می‌تواند قطب مدال‌آوری ژیمناستیک کشور شود
  • دو سایت جدید تراکتورسازی در خارج از کشور راه‌اندازی می‌شود
  • حمایت سند تحول قضایی از متقاضیان ورود به مشاغل حقوقی
  • تجلیل از کارگران منتخب بخش تولید و صنعت آذربایجان شرقی
  • پرداخت ۱۷۰۰ همت تسهیلات به واحدهای تولیدی کشور
  • رئیس قوه قضاییه: برخی قضات گله می‌کنند که پرونده‌ها با ابهامات زیاد به اجرای احکام می‌روند
  • دستاوردهای ذوب آهن اصفهان در خدمت توسعه کشور است
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • واحد کشتارگاه صنعتی در فسا بار دیگر آغاز به کار کرد/ اشتغال ۱۰۰ کارگر